Het duo Christel en Quinn (W-Dreej) komt met een nieuwe zomersingle, KÓM ’S HEEJ

Oorworm

“Kóm ’s heej”, is zo’n liedje wat je na één keer horen niet meer uit je hoofd krijgt Deze feelgood song met echte “African vibes” brengt de zomer en vakantiesfeer naar je toe. Het lied vindt zijn oorsprong in Kenia en is een traditioneel volksliedje wat in Afrika zelf al velen malen is gecoverd en in verschillende versies is uitgebracht.

Nu is er dan de Limburgse versie. Christel van Rijn en Quinn Warmerdam zingen vrijwel uitsluitend eigen werk, maar dit liedje kregen ze niet meer uit hun hoofd en was precies wat ze zochten. Warmerdam ging aan de slag met de Limburgse tekstbewerking.

Hamba Nawe

De kreet “Hamba Nawe”, wat ook in de Limburgse tekstvariant voorkomt, is Swahili, de taal die o.a. in Tanzania en Kenia gesproken wordt en betekent; “Ga met je mee”. Tekstueel past de betekenis dus ook perfect in de strekking van deze tekstvariant en zorgt er voor dat de Afrikaanse invloeden overeind blijven.

Videoclip

I.v.m. de naderende zomervakanties bedachten Christel en Quinn een creatieve oplossing om het liedje op zeer korte termijn te kunnen voorzien van een videoclip. Dit hebben ze gedaan door tijdens de studio-opname en op weg naar huis, met smartphones de clip op te nemen, zonder script, spontaan gefilmd en creatief in elkaar gemonteerd. Het resultaat is een grappige, selfie-shot-achtige clip die zeker de moeite waard is te bekijken op YOUTUBE.

Oktoberfestlied

Op dit moment wordt er ook geschreven aan het arrangement van het eerste oktoberfestliedje van dit duo. De oktobermaand is steeds meer een echte feestmaand aan het worden met velen oktoberfeestactiviteiten. Voor Christel en Quinn een goede reden om hun repertoire aan te vullen met een lied wat uitermate geschikt is voor de tent met biertafels, lederhosen en dirndljurkjes. Deze single zal in september uitkomen.

 

“KÓM ‘S HEEJ” is de vijfde single van het tweetal sinds het stoppen van W-Dreej.  De single is een Marlstone Music productie en nu te downloaden en te streamen via de bekende portals.

Voor meer informatie: Instagram: @christelenquinn / Youtube: www.youtube.nl/quinnwarmerdam  FB: www.facebook.com/christelenquinn / Website: www.christelenquinn.nl

Geef een reactie

error: Content is protected !!