Wie good ’t vreuger woa – Paul en Karlijn

“Vroeger was alles beter”, is een uitspraak die door elke generatie aan de volgende wordt doorgegeven. Dat gegeven vormt het thema van het liedje “Wie good ’t vreuger woa” van de Heerlense singer-songwriter Paul Münstermann (beter bekend als de ene helft van carnavalsduo Paul & Leo) en zijn dochter Karlijn. Paul en Karlijn treden jaarlijks samen op in het carnavalscabaret “Hinge gen Hergod’s vót”, waarin een voor die voorstelling geschreven duetje een van de hoogtepunten in de voorstelling vormt. Een aantal van die duetjes werden al eerder uitgebracht op de CD “Leedjes vuur de Vót”. Het duet uit de voorstelling van 2017 viel zodanig in de smaak, dat besloten werd het nummer in de studio op te nemen; in de voorstelling wordt het duet steevast begeleid door een live-orkest.

 

Het liedje kruipt onder de huid en ook in je oor; de tekst zet toch even aan tot nadenken. Deze ballad heeft alles in zich om door een breed publiek te worden gewaardeerd: een pakkende tekst in het Heerlens dialect op een gedragen melodie, vakkundig gearrangeerd en opgenomen in de Marlstone Studio’s en gezongen door de toch steeds bijzondere combinatie van vader en dochter Münstermann.

Informatie: Paul Münstermann

paul.munstermann@ziggo.nl; 06-53791425; www.paulenleo.nl

Geef een reactie

error: Content is protected !!