KARTOESJ STAAT ‘OP DE KOP’!

Net zoals de meeste Limburgers, hebben de vijf Kartoesj-leden inmiddels hun zomervakantie afgesloten. Limburg, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Turkije…verschillende zonovergoten bestemmingen zijn bezocht. Op weg daarnaartoe of onderweg op je bestemming wachten er ieder jaar wel een aantal, veelal kleine en soms wat grotere tegenslagen. In die zin staat vakantie synoniem voor het echte, gewone leven, maar dan ingedikt tot een korte tijdspanne van enkele dagen tot enkele weken.

Van de kortdurende ergernis over een vergeten tandenborstel, via het natte pak door die plots opkomende, heftige onweersbui tot aan die ongepland dure autoschade vanwege de confrontatie met die prachtige, over het hoofd geziene, toch echt niet zo heel kleine Cipres.

Klein en groot leed dat je zoal tegen komt en je uitdaagt om positief te denken, zodat je vakantie niet tot een mistroostige herinnering verwordt. Waar je een tijdje later dan wel weer hartelijk om kunt lachen. Dat gegeven en die uitdaging inspireerde tekstschrijver Thijs Arts tot het schrijven van het nummer ‘Este op de kop geis sjtaon’. Wat gebeurt er namelijk ‘este op de kop geis sjtaon’?

Dan verandert het perspectief van je waarneming en kun je ‘anders’ tegen iets aankijken, tegen dat wat in eerste instantie misschien helemaal niet zo positief leek. Probeer het eens uit, zou ik zeggen.

Kartoesj heeft van dit tekstidee een lekker in het gehoor liggend en radiovriendelijk poprocknummer gemaakt. Voorman Guus Kitzen schreef de muziek en Geert Cremers werkte de zanglijnen uit tot een uit duizenden herkenbare Kartoesj-tune. Meerstemmig, enthousiast en pakkend gezongen, zoals dat bij een positief nummer hoort. Luister er snel eens naar, via één van de streamingdiensten (Spotify, YouTube, iTunes).

Het nummer is nu uit. Wie weet, lukt het jou door te luisteren om ook ‘op de kop’ te gaan staan.

Geef een reactie

error: Content is protected !!