PAUL EN KARLIJN – ’T OUWESJHOES

Na het succes van Vreuger was het wachten op een waardige opvolger van duo Paul en Karlijn (Münstermann). Die is er nu: ’t Ouwesjhoes. Een liedje over de veilige haven voor veel zonen en dochters in moeilijke of onzekere tijden: het ouderlijk huis, ook wel gekscherend Hotel Mama genoemd.

Paul en Karlijn zijn Karlijn Münstermann en haar vader Paul (de ene helft van het vasteloavesduo Paul & Leo). Beiden maken deel uit van de cast van het succesvolle regionale vasteloavescabaret “Hinge gen Hergod’s vót”, dat jaarlijks vlak voor de Carnaval op de planken staat in het Cultuurhuis in Heerlen. Duetjes van Paul & Karlijn, meestal rond een vader/dochter thema, vormen daarin een hoogtepunt. Een aantal van die liedjes zijn terug te vinden op de Cd Leedjes vuur de Vót, die in 2013 bij Marlstone Music verscheen.

Met net geen 5 minuten afspeelduur is het een lang nummer, maar zo voelt het niet. Muzikaal en tekstueel valt er in dit nummer zoveel te beleven, dat het niet snel verveelt. Diverse kenners hebben geprobeerd het nummer in een radio-edit terug te schroeven in speeltijd, maar men is het er over eens dat zo’n actie de structuur, de opbouw en dus de kracht van het nummer aantast. In de verwachting dat de luisteraar ook vindt dat wat mooi is best wat langer mag duren, verschijnt dit nummer dus ongeknipt.

Geef een reactie

error: Content is protected !!