Paul Weelen – Alles wat iech wil

Om zijn veertigjarig artiestenjubileum te vieren heeft Paul Weelen een nieuwe single uitgebracht: Alles wat iech wil. De Kerkraadse zanger begon zijn carrière met Weerwaas in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Toen werden nog echte singles, EP’s en LP’s uitgebracht. Met Jrus oes Kirchroa en Kinger van ’t vrugjoar zette hij met zijn muzikale vrienden grote stappen in de muzikale wereld, vooral ook nadat Falderlada Leures-je en tal van carnavalsliedjes in het Kerkraads de groep in brede kringen bekend maakte.

Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij voortaan vooral als popmuzikant wilde worden gezien. Na enkele successen bij L1 in de Limbo top 10 zo’n tien jaar geleden met o.a. Zommer in diene kop en Kans te miech vertselle deed de digitale verandering zo’n inbreuk op de manier van muziek maken dat hij de liedjes zelf uitbracht op zijn website www.paulweelen.nl Dat doet hij inmiddels precies 10 jaar met elke week een nieuw liedje. Dat betekent dat er meer dan 500 liedjes via de website zijn gepubliceerd.

In 2018 besloot hij bij Marlstone weer enkele volledig door muzikanten ingespeelde liedjes op te nemen. Het eerste daarvan Tsezame behaalde een vijfde plaats in de Limbo top 10. Daaraan werkten coryfeeën als Enzo Kok, Beppie Kraft, Jack Vinders en Martin Hurkens e.v.a. mee. Niet alleen een perfecte decemberplaat, maar vooral ook een liedje over de bevrijding, want het komt uit de musical Sjies in de bóks over de Kerkraadse bevrijding in 1944.

Zijn volgende single was de zomerhit Iech kan ’t nit jeleuve, die zich een paar maanden zelfs in de top tien wist te handhaven.

Nu volgt dan als echte jubileumsingle Alles wat iech wil, een jazzy ballade over liefde en gezelligheid met een bijzonder poëtische tekst. Bart-Jan Bartholomeus zal er weer een passende videoclip bij maken en Luiz Oliveira zorgde voor het CD-ontwerp.

Voorlopig is het einde van de muziekcarrière van Paul Weelen niet in zicht. Er zullen nog enkele honderden liedjes op de website komen te staan, zo zijn de vooruitzichten, met, wie weet, zo af  en toe ook een echte single.

Geef een reactie

error: Content is protected !!