Nieuw in onze playlist

Jack Vinders – Zommer in Limburg

todayjuli 1, 2021 21

Background
share close

Zomer, zomer in Limburg…. Eindelijk zomerse klanken.

Jack Vinders bezingt in zijn nieuwe single de vier jaargetijden met de zomer in Limburg als hoogtepunt. De aanloop naar de zomer begint met de herfst met zijn mooie en slechte kanten, gevolgd door de winterse calamiteiten met zijn witte pracht, tenslotte de lente met zijn kriebels in neus en hoofd. Wachten op de zomer duurt soms lang, wil maar niet komen, maar als hij losbarst is het genieten van de volle pracht van het Limburgse Land: in ós Limburgs land doa mótste in d’r zommer zieë…..

Het album Vuur & Vlam werd bekroond met een vier sterren recensie, Jack  Vinders werd geroemd als Meester van het Limburgse Chanson. In dit lied met tekst van Jack zelf, laat hij zich horen van de vrolijke, humorvolle kant. Alles heeft zijn voor- en nadeel, maar genieten staat voorop.

Wat meester chansonnier Charles Trenet ooit in de Franse taal op vinyl heeft gezet, leverde een pareltje op in onze eigen Limburgse taal, het Kerkraadse dialect van Jack.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Nieuw in onze playlist

Zomere – Van Mofert

Ze kènne mich oet Limburg haole mer Limburg neet oet mich!  is ondertussen ’n welkbekende uitspraak in Limburg maar als het om dorpsgevoel en dorpssentiment gaat zit dit “haole” vaker nog veel dieper. Bij Ron Roemen, artiest, zanger en liedjesschrijver, geboren en getogen in Montfort (Mofert) , gewoond in Maria Hoop en tegenwoordig wonende in Schalbruch zit dit gevoel heel diep in zijn hart genesteld. Maar niet alleen binnenin. Mensen spreken hem tijdens zijn fiets- en […]

todayjuli 1, 2021 37


0%
error: Content is protected !!