Oetgekleijd – Hans Emmen & Hildegard Moonen

Oetgekleijd, uitgekleed, dat kun je wel zeggen van de liedjes die op dit album staan. Zang gitaar en gamba, meer niet. En natuurlijk had corona daar weer mee te maken.

Hans had zijn verjaardagsfeest, door dat virus, al tweemaal moeten annuleren en was aan het broeden op een plan B.  Als de gasten niet naar hen mochten komen moest hij maar naar de gasten toe.

Op een ouderwetse CD !

Hildegard werd gebeld. Zij en Hans hebben al vaker samen opgetreden en Hildegard had, net als Hans, wel weer eens zin om samen muziek te maken na zo’n lange tijd van gedwongen niets doen.

Er werd veel gerepeteerd, het kon niet lang vanwege de avondklok, en een afspraak bij Marlstone werd gemaakt. Op vijf maart van dit jaar vonden de opnames. De geperste cd is hoogst persoonlijk, op de fiets, bij alle tot tweemaal geannuleerde vrienden van Hans, thuis bezorgd.

 

Vanaf vandaag is hij voor iedereen te beluisteren via de bekende streamingdiensten, download platformen .

De clip van “Kleine Maan” is te bekijken op  https://www.youtube.com/watch?v=mMkAeaGsmuk

Hans Emmen bracht met zijn Hans Emmen Trio drie cd’s uit, en later nog twee solo projecten met louter eigen liedjes. Hij was in coronatijd de drijvende kracht achter de Hoesdoeve. Hij won het mooi Limburgs festival met “ die ouge” kreeg een prijs op de nacht van het Limburgse lied voor zijn eigenzinnige dialect muziek en werd dit jaar eerste bij de vakjury van de Mestreechse vastelaovendsleedjesverkeezing

 

Hildegard Moonen studeerde Gamba aan het conservatorium van Maastricht en aan de Académie de Musique César Franck in het Belgische Visé. Ze is docent Gamba aan Kumulus Maastricht. Daar geeft ze individuele lessen maar ook aan ensembles. Haar instrument vindt zijn oorsprong in de renaissance maar dat weerhoud Hildegard niet om muziek uit alle tijdvakken te spelen.

“Alles klinkt mooi op een gamba als er maar vanuit het hart gespeeld wordt” is haar devies.

error: Content is protected !!