VLEDDIG & GUIDO – SJÖMMERT

Als een eerbetoon aan het Zuid-Limburgse dorp Schimmert (Sjömmert) gemaakt wordt, dan kom je niet om Schimmertenaar Guido Frissen heen. De heren van Vleddig en Schintaler frontman Guido namen dit nummer over Sjömmert op ter gelegenheid van de (her)opening van de Reusch. De Reusch is een baanbrekend samenwerkingsverband waarbij de voormalige watertoren in Schimmert centraal staat. Het liedje “Sjömmert” werd geschreven door Vleddig en is een ballad met ballen zoals we inmiddels van deze band gewend zijn. Met verrassend eind deze keer. Het team achter de Reusch gaat het nummer overigens gebruiken bij haar communicatie en verwacht dat het zeker in Schimmert een evergreen wordt. Of de rest van Limburg volgt? De opening van De Reusch geschiedt op 30 juni 2021.

Sjömmert: het verhaal …..

 

Op mijn achttiende verliet ik, met tegenzin, mijn geliefde dorp Schimmert om vervolgens, vooral door de liefde, op allerlei plekken terecht te komen. Tweeëndertig jaar later kwam mijn vrouw op het idee om een weekendje met de caravan op Camping Mareveld te Schimmert te gaan staan. Zo gezegd, zo gedaan. Op de eerste dag stond een flinke wandeling op het programma en na tien minuten wandelen troffen we de eerste persoon, werkend in een weiland (Achter Schimmert heet dit  gebied) aan die op me afkwam en zei “Hey, bis doe neet….” Meteen besefte ik weer dat dit mijn dorp is en dat hier mijn wortels liggen. Het gevoel van vroeger proefde ik meteen weer. Na twee dagen genieten van de schoonheid en rijkdommen van dit prachtige dorp kwam ik thuis en voelde iets kruipen in mijn pen. Het moest eruit ….Waar is Guido Frissen, Schimmertenaar in hart en nieren,  met wie ik vroeger als jongetje van 12 al muziek maakte…ik moet hem bellen…we moeten dit samen doen…en het kan geen toeval zijn dat André Köppen, met wie onze band Vleddig al eerder samenwerkte, en Nico Eurling, bij wie ik op de lagere school in Schimmert in de klas zat, nu samen bezig zijn met een fantastisch project in de voormalige Watertoren, nu Reusch genaamd….ook even bellen….en hoor hier het resultaat: Sjömmert. (een ode aan MIJN dorp SCHIMMERT).

 

Frans Hermans

 

error: Content is protected !!