Zomere – Van Mofert

Ze kènne mich oet Limburg haole mer Limburg neet oet mich!  is ondertussen ’n welkbekende uitspraak in Limburg maar als het om dorpsgevoel en dorpssentiment gaat zit dit “haole” vaker nog veel dieper.

Bij Ron Roemen, artiest, zanger en liedjesschrijver, geboren en getogen in Montfort (Mofert) , gewoond in Maria Hoop en tegenwoordig wonende in Schalbruch zit dit gevoel heel diep in zijn hart genesteld. Maar niet alleen binnenin.

Mensen spreken hem tijdens zijn fiets- en wandeltochten rondom Schalbruch aan met “Doe bös toch van Mofert hè”. Zelfs tijdens zijn buitenlandse vakanties roepen er mensen  “Det woor dae van Mofert”.  Natuurlijk is dit gevoed door zijn hoedanigheid als zanger van La Bamba (uit Montfort) maar alles in zijn genen verwijst naar Mofert.

Voor Rons nieuwe project was de naam dan ook snel gevonden net zo snel als ’n partner voor dit frisse debuut. Zangeres Aimee Baars speelde vroeger al als fluitiste in het plaatselijke Fluit- en tamboerkorps Excelsior waar Ron als instructeur/dirigent werkzaam was. Aimee woonde om de hoek in hun beider geboortedorp en als ze zich, in de periode na Excelsior, tegen kwamen was er altijd weer die klik van vroeger en de hang naar………. Mofert.

Aimee is een veelzijdige muzikante die niet vaak stil zit. Wekelijks bezorgt ze muzikale geluksmomentjes bij zorgafhankelijke mensen. Dit kan zijn in een verzorgingstehuis, of bijvoorbeeld op een woongroep. Ook zingt ze graag tijdens ceremonies van bruiloften of uitvaarten. En geeft ze bij haar thuis in Swalmen zang-, piano- en gitaarlessen.

Van Mofert  is ’n muzikaal project dat qua samenstelling niet altijd hetzelfde zal zijn maar Aimee is de vaste gastzangeres.

Laat jullie verassen door de toekomstige muzikale creativiteit van Van Mofert  maar we beginnen met dit  frisse, dansbare en overheerlijke Zomere

error: Content is protected !!