Different joys for different boys – Paul Weelen

De tweede Engelstalige single van Paul Weelen in 2021 heet Different joys for different boys. Misschien wordt het de Limburgse inzending voor het COC-songfestival later dit jaar, maar daarover beslist een ‘battle’ op 26 september a.s. in Café Rose in Maastricht met Ivo van der Bijl, professioneel zanger en performer van formaat. En ja, voor degenen die denken dat het lijkt op het vorige liedje van Paul ‘Roeëzeblad’, dat klopt. Dit is de Engelstalige versie daarvan.

‘Ivo en ik hebben al eens een duetje gedaan, toen waren we misschien de enige homo’s in Limburg die erover durfden te zingen. Nu zijn er een paar bij gekomen, dus had ik eigenlijk meer concurrentie verwacht bij deze competitie,’ meent Paul Weelen. ‘Ik gun het Ivo trouwens van harte als hij wint, hij verdient een groter publiek, ik houd het op liedjes schrijven en opnemen.’ Mocht Paul de ‘battle’ toch winnen, zal hij zich van zijn beste kant laten zien tijdens de finale van het COC-songfestival.

De titel is een variant op: De een houdt van een rozenblad, de ander van een koeienvlaai. In het Kerkraads rijmt dat zelfs. Maar het is een oproep tot acceptatie van het feit dat de ander anders is. Dat een producent van seksspeeltje een soortgelijke uitdrukking tot reclameslogan heeft gekozen, is toeval, het liedje is al ouder.

Paul Weelen heeft opnieuw voor de countryrock gekozen. Het is het genre dat hem het beste ligt met zijn Canadese achtergrond en zijn Kerkraadse opvoeding. De singer/songwriter begon zijn carrière in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij vooral als popmuzikant of zelfs rocker wilde worden gezien. Country is een combinatie van die twee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Different joys for different boys spelen Mick Gravée op drums, Rick Maassen op bas en Pieter Vermeulen op dobro en gitaren. De productie stond onder leiding van Joep Servais, die ook op piano begeleidt.

 

 

De video staat al op you tube en Luiz Oliveira zorgde voor het CD-ontwerp.

De link naar youtube is: https://youtu.be/Q5dZXvWxSTY

Voorlopig is het einde van de muziekcarrière van Paul Weelen niet in zicht. Er zullen nog enkele honderden liedjes op de website komen te staan, zo zijn de vooruitzichten, met zo af en toe ook een echte single.

error: Content is protected !!