Roeëzeblad – Paul Weelen

De tweede single van Paul Weelen in 2021 heet Roeëzeblad.

Het lied is een oproep tot tolerantie, tot het accepteren van de anders zoals hij is.

In het Kerkraads bestaat de uitdrukking: D’r inne hilt van e roeëzeblad en de angere van ing kouwflat. Dat betekent dat de keuzes van mensen soms vreemd zijn, uitzonderlijk zelfs, maar dat ze in elk geval vrij zijn die keuzes te maken. Deze uitdrukking is de basis geworden voor deze tolerantiesong.

Paul Weelen heeft opnieuw voor de countryrock gekozen. Het is het genre dat hem het beste ligt met zijn Canadese achtergrond en zijn Kerkraadse opvoeding. De singer/songwriter begon zijn carrière met Weerwaas in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij vooral als popmuzikant of zelfs rocker wilde worden gezien. Country is een combinatie van die twee.

Op Roeëzeblad  spelen Mick Gravée op drums, Rick Maassen op bas en Pieter Vermeulen op dobro en gitaren. De productie stond onder leiding van Joep Servais, die ook op piano begeleidt.

 

error: Content is protected !!