Nieuw in onze playlist

Maach van die kink jinne vastelaovends-jek – Paul Weelen

todaynovember 17, 2021 21

Background
share close

Het kan natuurlijk niet missen.

Rascarnavalist Paul Weelen liet ook deze 11/11 niet voorbijgaan zonder een nieuwe single. Maach van die kink jinne vasteloavends-jek. Een waarschuwing met een knipoog van een meter, maak van je kind geen carnavalsvierder, want voor je ´t weet is ´t kind gekker dan de ouders. Natuurlijk in onvervalst Kerkraads. Het wordt ook ingezonden voor het LVK al heeft Paul daar hele slechte ervaringen mee. Zowel ironie als Kerkraads worden daar slecht begrepen. In de countrystijl waarvoor hij de laatste tijd gekozen heeft is ook dit nummer, al kan er op gehost worden, polonaise en pogo tegelijk op gesprongen worden. Een belangrijke rol is weggelegd voor de fiddle, het country-instrument par excellence, waarvoor een echte Amerikaanse fidllespeelster is ingehuurd.

Country is het genre dat hem het beste ligt met zijn Canadese achtergrond en zijn Kerkraadse opvoeding. De singer/songwriter begon zijn carrière in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met volgende groepen Ramsj en Oes De Ef maakte hij duidelijk dat hij vooral als popmuzikant of zelfs rocker wilde worden gezien. Country is een combinatie van die twee.

Op Maach van die kink jinne vasteloavends-jek spelen Mick Gravée op drums, Rick Maassen op bas en Pieter Vermeulen op gitaren. Voor de de fiddle is de Amerikaanse Jenee Fleenor,  gevraagd en per internet toegevoegd. De productie stond onder leiding van Joep Servais.

De video staat al op you tube en Luiz Oliveira zorgde voor het CD-ontwerp.

De link naar youtube is: https://youtu.be/HKmy5_1XQFI

Voor volgend jaar staan weer drie fantastische countrysingles gepland. We blijven u op de hoogte houden. Paul Weelen zet elke week een nieuw liedje op zijn website, meestal in het Limburgs.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Nieuw in onze playlist

Fundering nao de tering – Big Benny

Het lange wachten is voorbij! Eindelijk mogen artiesten weer de bühne op en mensen vermaken in kroegen en zalen. Met de nieuwe single ‘Fundering nao de tering’ van Big Benny uit Roermond is het in één klap gedaan met de rust. Kroegbazen en zaalhouders: zet je schrap en barricadeer de tent! Want deze up tempo polka blaast het  dak eraf en zoals de titel al laat vermoeden krijgt ook de vloer […]

todaynovember 17, 2021 117


0%
error: Content is protected !!