Limburgia nieuws

De lèste alles – Van Mofert

todayfebruari 18, 2022 30

Background
share close

De vastelaovendj begint met een brede lach en eindigt met een weemoedige traan.

Volgens traditie wordt de vastelaovendj door heel Limburg op carnavalsdinsdag op allerlei wijzen symbolisch afgesloten. Zo wordt in Montfort om 11 over 11 ’s avonds “D’n Uul verbrandj”. “De lèste alles” vertelt het verhaal van twee, tot over hun oren verliefde, vastelaovesgekke die in de laatste uurtjes van de vastelaovendj alles nog één keertje samen beleven. Nog een laatste keer wengske-aan-wengske de liedjes meezingen, nog een laatste keer erm-in-erm same sjoenkele. Daarna blijven enkel nog de mooie herinneringen ,die we in ons hart bewaren, over. Deze vastelaovesliefdesballade nodigt uit tot het samen intens beleven van de allerlaatste momenten van deze vastelaovendj.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Nieuw in onze playlist

Raak miech aa – Jack Vinders

Een lied van verlangen, een lied dat zoekt naar nabijheid, aanraking. Zoekend naar warmte, maar ook angst om dichtbij te zijn, twijfel om de liefde aan te gaan, beseffend dat een relatie niet aan te gaan, alleen zijn betekent. Tevens beseffend dat om eindelijk vrij te zijn, samenzijn nodig is. Deze ballade past altijd, maar nooit zoveel als in deze tijd, waarin aanraken moeilijk is.   Waarin afstand het nieuwe […]

todayfebruari 18, 2022 39


0%
error: Content is protected !!