De lèste alles – Van Mofert

De vastelaovendj begint met een brede lach en eindigt met een weemoedige traan.

Volgens traditie wordt de vastelaovendj door heel Limburg op carnavalsdinsdag op allerlei wijzen symbolisch afgesloten. Zo wordt in Montfort om 11 over 11 ’s avonds “D’n Uul verbrandj”. “De lèste alles” vertelt het verhaal van twee, tot over hun oren verliefde, vastelaovesgekke die in de laatste uurtjes van de vastelaovendj alles nog één keertje samen beleven. Nog een laatste keer wengske-aan-wengske de liedjes meezingen, nog een laatste keer erm-in-erm same sjoenkele. Daarna blijven enkel nog de mooie herinneringen ,die we in ons hart bewaren, over. Deze vastelaovesliefdesballade nodigt uit tot het samen intens beleven van de allerlaatste momenten van deze vastelaovendj.

error: Content is protected !!