Limburgia nieuws

Kelly van de Lump – Mien eerste graote leefde

todayfebruari 18, 2022 27

Background
share close

‘Mien eerste graote leefde’ is een powerwals waarbij de titel eigenlijk al de tekstuele inhoud verklapt.

Kelly , geboren en getogen in Schimmert, was al als klein meisje helemaal in de ban van “de vastelaovend” en reeds op vroege leeftijd kroop zij de bühne op met als waarschijnlijk hoogtepunt haar optreden als 9 jarige  op de Brand Beer Boetegewoene Boetezitting in Venlo waar zij het aanstekelijke ‘De indiaan mit de carnavalsbanaan’ vertolkte.

Deelnamen aan het KVL, TVK en LVK en vele optreden in geheel Limburg volgenden.

Dit lied is ook n beetje ’n knipoog naar vroegere tijden, de aanstekelijke tekst en ritme van dit “Mien eerste ‘graote leefde” zorgt ervoor dat iedereen lekker gaat meezingen.

Voor dit nummer is samengewerkt met Eric Reck, Charel Jeuken en Marvin Rosier.

 

Written by: admin

Rate it

Previous post

Limburgia nieuws

Sám Smits & Stan Peters – Leefde Veur De Vastelaovend

Veel meer uitleg heeft de titel van het lied voor de heren niet nodig. Met 'Leefde veur de vastelaovend' zingen de ze over de carnavalsperiode die hun hartje sneller laat kloppen: optochten, prinsen, een feestende zwetende massa, bonte carnavalspakjes en de nieuwste carnavalsschlager! 'Leefde veur de vastelaovend' is gecomponeerd en geschreven door Ron Roemen bekend van zangduo 'La Bamba' en is tevens de LVK inzending van Sàm & Stan.

todayfebruari 18, 2022 82


0%
error: Content is protected !!