Nieuw in onze playlist

Los ós ins Laache – René Reulings

todayfebruari 18, 2022 39

Background
share close

René Reulings, geboren en getogen in Kerkrade, droomde als tiener van ’n carrière als zanger. Geïnspireerd door de toenmalige frontman van “The Run” , Walther Nita, zong hij zich ’n weg in diverse coverbands, en uiteindelijk ook in de “vastelaovesscene “ van Kerkrade door sinds 2019 mee te doen aan de Kirchröatsjer Vasteloavends Sjlajerparade.

Zijn  “vastelaoveshart” gaat vooral uit naar traditionele carnavalsmuziek maar zijn “zangershart” ligt toch vooral  bij de crooners van weleer, met name Dean Martin, Frank Sinatra, Elvis Presley, Andy Williams en tegenwoordig ook Michael Bublé.

Steeds vaker vroeg hij zich af of beide “harten” niet met elkaar verenigbaar zouden zijn. Vastelaoves- of carnavalsmuziek is toch van oudsher muziek met vele koperblazers. Dus waarom combineer ik carnaval niet met het croonerrepertoire?

En voilá, zo ontstond het idee voor “Los ós ins laache”.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Nieuw in onze playlist

Leefde ieësj – Vleddig

Donkere dagen. We zitten midden in het jaargetijde waarin een liefdesliedje met een doordringende tekst uitstekend past. Zeker in deze barre tijden waarin tweedeling dreigt. Vleddig schreef een nummer waarbij juist saamhorigheid aandacht krijgt. “Leefde ieësj” gaat over het feit dat we er samen iets van moeten maken. Daarbij maakt het niet uit in welk hokje je wordt geplaatst. In het clubje dat Vleddig heeft opgericht, is er plek voor […]

todayfebruari 18, 2022 29


0%
error: Content is protected !!