Los ós ins Laache – René Reulings

René Reulings, geboren en getogen in Kerkrade, droomde als tiener van ’n carrière als zanger. Geïnspireerd door de toenmalige frontman van “The Run” , Walther Nita, zong hij zich ’n weg in diverse coverbands, en uiteindelijk ook in de “vastelaovesscene “ van Kerkrade door sinds 2019 mee te doen aan de Kirchröatsjer Vasteloavends Sjlajerparade.

Zijn  “vastelaoveshart” gaat vooral uit naar traditionele carnavalsmuziek maar zijn “zangershart” ligt toch vooral  bij de crooners van weleer, met name Dean Martin, Frank Sinatra, Elvis Presley, Andy Williams en tegenwoordig ook Michael Bublé.

Steeds vaker vroeg hij zich af of beide “harten” niet met elkaar verenigbaar zouden zijn. Vastelaoves- of carnavalsmuziek is toch van oudsher muziek met vele koperblazers. Dus waarom combineer ik carnaval niet met het croonerrepertoire?

En voilá, zo ontstond het idee voor “Los ós ins laache”.

error: Content is protected !!