Limburgia nieuws

Nieuwe Limburgse band HOEMPA zet de tent op de kop

todayfebruari 18, 2022 95

Background
share close

HOEMPA, zo luidt de naam van een nieuwe Limburgse band, waarbij het Limburgs dialect centraal staat. De band bestaat uit 9 doorgewinterde muzikanten met behoorlijk wat ervaring in het (Limburgse) live circuit. De band is dan wel opgericht in 2022, veel muzikanten spelen al langer samen in bands zoals TONCA en Ohne Gewähr. Door een blazerssectie aan toe te voegen is de bezetting een stuk breder geworden, waardoor het Limburgs repertoire kan spelen aangevuld met veel bekende Limburgse feestnummers, wereldberoemde Duitse Schlagers en onvervalste Oostenrijkse Polka’s.

We speelden al langer met het idee om een nieuwe band te formeren die het gat zou kunnen opvullen dat de Schintaler, maar ook bands als Neet oet Lottum en Valsj Plat de laatste jaren hebben achtergelaten , aldus Harold Pols van Limburgs grootste boekingskantoor Nr1 Artiesten uit Eijsden. “Al snel kwamen we in gesprek met enkele muzikanten die met hetzelfde idee speelden en zo werd HOEMPA geboren”.

HOEMPA bestaat uit Rig Kikken (gitaar), Eric Delnoy (basgitaar), Kai Spelthaen (trompet), Joost Krutzen (saxofoon en klarinet), Theo Kicken (tuba en alphorn), Eric Henskens (drums), Raymond Delaruelle (accordeon en toetsen), John Göbbels (zang) en Dave Houtermans (zang).

De single luistert naar de toepasselijke naam “Hoempa Hoempa” en onder die naam nam de band onlangs ook haar eerste videoclip op.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Nieuw in onze playlist

La Bamba – RATATADA en VASTELAOVENDJ IS MIEN LAEVE 2.0

RATATADA Je kent ze wel, van die mensen die “coute que coute” de microfoon vast willen houden als ze  ’n drankje teveel op hebben. Vaak is ‘t niet om aan te horen, krakende micro’s , overstuurde apparatuur en meestal veel geschreeuw ( ..en weinig wol).  Toch zijn er hele volksstammen die s’avonds laat dit gevoel van artiest zijn even willen ondergaan. Dat het af en toe ook heel leuk kan […]

todayfebruari 18, 2022 31


0%
error: Content is protected !!