Wae wet – John Theuws & Konsorte

Na een muzikale winterslaap van een tiental jaren is John Theuws terug met  ’n nieuw album vol luisterliedjes. De uit Blerick (Venlo) afkomstige singer/songwriter of zoals we het in Limburg noemen Troubadour, bezingt zijn roots en stad waar hij graag woont en wandelt.

De toenmalige begeleidingsband Flink is al ’n hele poos ter ziele en solo optredens waren er in de afgelopen jaren sporadisch.

De oud beroepsmillitair die diverse vredesmissie achter zijn voormalige adjudant strepen heeft  staan zwaaide 4 jaar geleden af en kwam om in de vrije tijd en pakte weer van vaker zijn gitaar weer bij de hand en zette weer wat teksten op papier.  Hij nodigde Colly Franssen bij hem thuis op om hem te begeleiden en zette enkele korte clipjes op facebook en die bleven niet onopgemerkt.

Bij Marlstone was men blij verrast dan John weer actief bezig was met nieuwe nummers en in no time werden afspraken gemaakt.

Onder de naam John Theuws & Konsorte besluit John (zang en gitaar) met Colly Franssen en  Jules van Bussel met enkele gelijkgestemden de studio in te duiken.

Resulterend in een reeks , elf om precies te zijn, songs met de voor deze liedjesschrijver kenmerkende muzikale sfeer.

De eerste single van het album is “ Benkske in ’t park” waarvan ook ’n clip in de maak is.error: Content is protected !!