Nieuw in onze playlist

Alsof-ste bij miech bis – Paul Weelen

todayjuni 9, 2022 20

Background
share close

De afgelopen jaren waren moeilijk voor iedereen.  Afscheid nemen van mensen waarvan we houden is wellicht het moeilijkste wat er is. Ook Paul Weelen heeft afscheid moeten nemen van dierbaren, door corona, door ziekte, door ongelukken. Dat inspireerde hem tot het schrijven van liedjes. Een ervan is de nieuwe single geworden: Alsof-s te bij miech bis.

Het lied beschrijft een doordeweekse dag van een gewoon iemand die bij alles wat hij doet het gemis voelt. Door de stichting LiLiLi wordt op 20 mei a.s. het Kerkraadse dialectboek Troeësbóch uitgebracht, waarvan Paul Weelen samen met Marloes Lammers-Hoekstra de redactie deed. Dit Troostboek is bedoeld voor mensen die teksten zoeken bij begrafenissen en crematies. De tekst van Alsof-s te bij miech bis is daarin opgenomen, net als 70 teksten van 30 andere Kerkraadse auteurs. In die zin is het lied de soundtrack geworden bij dit boek.

Paul Weelen heeft voor de countryrock gekozen. Het is het genre dat hem het beste ligt met zijn Canadese achtergrond en zijn Kerkraadse opvoeding. Sinds de beginjaren van zijn muzikale carrière is hij een groot fan van de Amerikaanse singer-songwriter Jackson Browne. Niet eerder was dat zo duidelijk te horen als op dit nummer.

De begeleiders zijn Mick Gravée op drums, Rick Maessen op bas, Pieter Vermeulen op gitaren en Joep Servais op piano. De zangeres in het koor is Eveline Snackers, de voormalige zangeres van Sneckers.

De video staat op you tube: https://youtu.be/TBX4wCrT2m4

Luiz Oliveira zorgde voor het CD-ontwerp.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Nieuw in onze playlist

Nog é rundje – HOEMPA

  De taal van het Zuiden, het Limburgse dialect, staat centraal bij deze energieke band. HOEMPA bestaat uit een groep van negen doorgewinterde muzikanten met bakken vol ervaring in het live circuit. Na hun debuut single Hoempa Hoempa en de opvolger Noëts meer alkohol presenteert de band nu Nog é rundje.  Een stevige uptempo polka met het nodige feestgehalte maar dat moge niet vreemd zijn met ’n dergelijke titel.  Dit […]

todayjuni 9, 2022 18


0%
error: Content is protected !!